بررسی تخصصی خبرگزاری دانشجویی:
در این مقاله میخواهیم به بررسی برترین خبرگزاری دانشجویی و ویژگی های اصلی آن بصورت جامع و مفید بپردازیم .مگر می شود صحبت از خبرگزاری باشد ولی خبرگزاری دانشجویی پرداخته نشود؟ دانشجو موذن یک جامعه است و اگر خواب باشد نماز ملتی قضا می شود. در همین راستا، در این مقاله کمی درباره این خبرگزاری ها صحبت می کنیم.
شاید بپرسید هدف ما از این مقاله چیست؟ قطعا اینکه بدانید خبرگزاری ها خصوصا از نوع دانشجویی چه مشکلاتی را پوشش می دهند، چه مدل فعالیت می کنند، چه اهدافی دارند، این خود کمک کننده راه شما برای بیان صحبت ها و نظرهایتان است.
پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.
طراحی سایت های خبرگزاری دانشجویی:
برای طراحی برترین سایت های خبرگزاری دانشجویی باید مسیر درستی را طی کرد که در نهایت به هدف رسید .
مهم ترین گام ، طراحی یک مسیر آسان برای استفاده ی تمامی دانشجویان در هر سطح علمی میباشد .
چرا که ممکن است افرادی ، اطلاعات زیادی از سایت خبرگزاری نداشته باشند و نتوانند به بررسی مطالب خود بپردازند پس سایت خبرگزاری ها باید به گونه ای طراحی شود که افراد مبتدی هم به آسانی به مطالب مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند.
اولویت خبرگزاری دانشجویی:
اولویت خبرگزاری دانشجویی در وهله ی اول این است که تمامی مشکلات اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی دانشجویان را مورد بحث قرار دهد و تا حد امکان حل کند .
دانشجویان به دو دسته تقسیم بندی میشوند :
- ۱_ دانشجویان بومی
- ۲_ دانشجویان غیر بومی
که در هر دانشگاه درصد بیشتری از افراد را دانشجویان غیربومی تشکیل میدهند .
و غیربومی ها نسبت به بومی ها مشکلات بیشتری در جامعه دارند از جمله :
- ۱_هزینه های زیاد تحصیل و زندگی در شهر دیگر
- ۲_ نداشتن امکانات فرهنگی و تفریحی در دانشگاه
- ۳_ دوری از خانواده و در نهایت نداشتن حمایت مالی
و در نهایت وقتی دانشجوی غیربومی از شهری به شهر دیگر مهاجرت میکند در اصل وارد اجتماع جدید با فرهنگ جدید میشود و اگر محیط اجتماعی ، فرهنگی و مذهبی این دو شهر با هم تفاوت داشته باشد دانشجو با محل تحصیل خود سازگاری پیدا نمیکند .
و تمامی این موارد باید در خبرگزاری های مورد نظر بطور کامل بررسی و حل شود.
ویژگی های برترین خبرگزاری دانشجویی :
اخبار در جامعه ی امروزی مهم ترین راه ارتباطی تاثیرگذار در هدایت کردن افراد و تفکرات آن ها میباشد .
بنابراین خبرگزاری ها باید رسالت خود را نسبت به جامعه به نحو احسن انجام دهند .
ویژگی یک خبرگزاری دانشجویی خوب به شرح زیر میباشد :
- ۱_ باید در مخاطب خود پویایی ایجاد کند یعنی حرکت در راستای ارتقاع زندگی ، رشد و سازندگی.
- ۲_ خبرنگار در مقابل مخاطب دارای مسئولیت است . مسئولیت اجتماعی او این است که چگونه ببیند و روایت کند تا افراد امید به حرکت داشته باشند.
- ۳_ در یک خبرگزاری برتر قرار نیست با یک خبر خوب جامعه ی غیرواقعی برای افراد ایجاد کنیم و در عین حال قرار نیست تلخی و نا امیدی ها را نبینیم. به حساب نیاوردن اشکالات به اندازه ی ندیدن خوبی ها درست و منطقی نیست .
- ۴_خبر برتر یعنی توجه کردن به نکات مثبت در دل مشکلات ، که باعث میشود مشکل اصلی نیز تغییر و اصلاح گردد .
- ۵_ خبرگزاری وظیفه دارد صحیح ببند و صحیح روایت کند ، در این صورت است که شیوه مواجهه درست با خبرهای بد را به ما می آموزد . که تمام این اصل ها در یک خبرگزاری برتر استفاده و رعایت میشود .
معرفی پنج خبرگزاری دانشجویی برتر :
- ۱_ خبرگزاری ایسنا : ایسنا برترین خبرگزاری دانشجویی در ایران است که در سال ۱۳۷۸ توسط ابوالفضل فاتح تاسیس شده است و شعار اصلی آن هر دانشجو ، یک خبرنگار است. در اوایل خبرنگاران ایسنا دانشجوی رشته های مختلف بودند و عموما بصورت داوطلبانه فعالیت میکردند. اما امروزه دیگر دانشجو نیستند و با کمک گرفتن مالی از دولت و پشتیبانی تشکیلات دانشجویی از آن ها فعالیت میکنند. این خبرگزاری در انتشار اخبار سرعت بسیار دارند ، از ایجاد تنش در جامعه میپرهیزند و اخبار را بطور صحیح در جامعه بازتاب میدهند .
- ۲_خبرگزاری تابناک : دومین خبرگزاری برتر است که در سال ۱۳۸۶ توسط آقای علی امیری تاسیس شده است . سایتی خبری تحلیلی میباشد و در چهارچوب انقلاب اسلامی پیش میرود . در تابناک آرمان های امام را سرلوحه ی اصلی خود قرار میدهند .
- ۳_خبرگزاری مانا : از برترین خبرگزاری ها میتوان مانا را در رده ی سوم نام برد که دارای مطالب بروز ، مقالات مفید و محتوای متنوع است . در مجله ی مانا راجع به مشکلات اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی صحبت میکنند . این خبرگزاری به تشکلات دانشجویی کمک میکند فعال باشند و مشکلاتشان را به بهترین نحو حل میکند .
- ۴_خبرگزاری مهر : خبرگزاری مهر در تیر ماه سال ۱۳۸۲ توسط مهدی خاموشی و پرویز اسماعیلی تاسیس شد و فعالیت خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی آغاز کرد . وظیفه ی اصلی آن منتشر کردن خبر، مصاحبه ، نقد های جدی و گزارش دادن است .
- ۵_ خبرگزاری آفتاب نیوز : آخرین خبرگزاری ای که ما به شما معرفی میکنیم خبرگزاری آفتاب نیوز است در سال ۱۳۸۳ به زبان فارسی تاسیس شد .
پایه های اصلی آن صداقت و آگاه بودن به مطالب میباشد .
رویکرد خبرگزاری دانشجویی:
خبرگزاری ها دو رویکرد اصلی دارند :
۱_حل مسائل دانشجویان ، تشکلها و انجمن های دانشجویی
۲_ بررسی مسائل مهم کشور در عرصههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از دید دانشجو
گردانندگان خبرگزاری ها :
در بیشتر مواقع توسط دانشجویان با سطح مختلف تحصیلات یعنی کارشناسی تا دکتری اداره میشود . جسور و شجاع بودن در بررسی مسائل از ویژگیهای خبرنگاران دانشجو میباشد.
ارتباط با مخاطبان:
خبرگزاری دانشجویی مخاطبان خود را سرمایه میدانند . راه ارتباطی ان ها با مخاطبان خود به صورت حضوری در دفتر های خبرگزاری ، دریافت اخبار ارسالی آنها از طریق سایت و اپلیکیشن ها ، تماس های تلفنی و نیز در صفحات شبکههای اجتماعی موجود میباشد.
ساختار تشکیل دهنده ی یک خبرگزاری :
۱_هیات مدیره:
افرادی که هیات مدیره را تشکیل میدهند عبارتند از:
رییس جهاد دانشگاه به عنوان رییس هیات مدیره
معاون فرهنگی جهادهای دانشگاه
مدیرعامل خبرگزاری دانشجو
و در نهایت دو نفر از اعضای جهاد دانشگاه به پیشنهاد رییس جهاد دانشگاه
۲_ مدیرعامل :
که در تصمیم گیری ها نقش اساسی و مهم را ایفا میکند.
۳_معاونت:
معاون خبر، معاون انفورماتیک ، معاون آموزش ، معاون پشتیبانی و معاون رسانه
۴_محتوای خبرها :
علمی ، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بینالملل، فرهنگی، ورزشی، هنری و پژوهشی
سخن پایانی:
ساختار خبرگزاری ها در دهه ی اخیر تحت تاثیر رسانه ها ، فضای مجازی و اخبار منتشر شده ی ۲۴ ساعته از سراسر دنیا فضای رقابتی شدیدی را برای خبرنگاران ایجاد کرده است . خبرنگاران برای برتری نسبت به رقبای خود باید سرعت عمل بیشتری در انتشار اخبار داشته باشند تا بتوانند در این محیط عملکرد ویژه ای از خود نشان دهند.و همچنین باید در تمام زمینه های اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی فعالیت داشته باشند.
می توانید مقالات زیر را هم بخوانید:
آشنایی با شبکه های اجتماعی علمی
ثبت دیدگاه