جمله امروز ما:
خدا به هر کی که دلش دریا باشه، کشتی میده.

یکشنبه, ۲۲ مهر , ۱۴۰۳ Sunday, 13 October , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 603 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 43×
  • اوقات شرعی


    Warning: A non-numeric value encountered in /home/manajour/public_html/wp-content/plugins/azan/index.php on line 122

  • دفتر توانمندسازی دانشگاه های کشور
    29 نوامبر 2021 - 22:00
    شناسه : 1692
    قطعا تاکنون اسم دفتر توانمندسازی را شنیده اید. برخی دانشگاه های کشور همچین دفتری را دارد که حالا ادعا می کنند جهت توانمندسازی دانشجویان تاسیس شده است.

    زمان مطالعه: ۲ دقیقه دفتر توانمندسازی چیست؟ قطعا تاکنون اسم دفتر توانمندسازی را شنیده اید. برخی دانشگاه های کشور همچین دفتری را دارد که حالا ادعا می کنند جهت توانمندسازی دانشجویان تاسیس شده است. توانمندسازی در زمینه های مختلف علمی، هنری، فرهنگی، تخصصی و غیره. در این مقاله، قصد داریم کمی بیشتر به این حلقه گمشده بپردازیم. مسئله ای […]

    ارسال توسط : نویسنده : محمد علوی زاده اصل
    پ
    پ
    زمان مطالعه: ۲ دقیقه

    دفتر توانمندسازی چیست؟

    قطعا تاکنون اسم دفتر توانمندسازی را شنیده اید. برخی دانشگاه های کشور همچین دفتری را دارد که حالا ادعا می کنند جهت توانمندسازی دانشجویان تاسیس شده است. توانمندسازی در زمینه های مختلف علمی، هنری، فرهنگی، تخصصی و غیره.

    در این مقاله، قصد داریم کمی بیشتر به این حلقه گمشده بپردازیم. مسئله ای که شاید نیاز به بررسی تخصصی تری دارد و تاکنون نیز به آن پرداخته نشده است.

    این دفتر، چرا تاسیس شده است؟

    همانطور که گفته شد، دانشگاه ها این دفتر را بابت افزایش مهارت های فردی و تخصصی دانشجویان تاسیس کرده اند. با برگزاری دوره های مختلف علمی (اعم از برنامه نویسی، طراحی، فتوشاپ، حسابداری، هنری و …) سعی می کنند علاقمندان را تعلیم دهند.

    اما ماجرا به این سادگی که فکر می کنند نیست. به عنوان کسی که در قلب دانشگاه و بین دانشجویان بوده و هستم، مشکلاتی را برای این سری از کارها میبینم. که در ادامه به آن اشاره می کنم.

    برنامه های این دفترها بدون استعدادیابی دانشجویان برگزار می شود.

    می دانید چه می گویم؟ دانشجویان بی شماری را دیدم که برای مثال دوره فتوشاپ ثبت نام کرده است ولی متاسفانه بعد اتمام دوره متوجه شده علاقه ای به آن ندارد. این خیلی بد است. نه تنها توانمندسازی نیست بلکه باعث اتلاف وقت نیز می شود.

    راهکاری که به نظر من میرسد این است که بیاییم قبل از ثبت نام یک دانشجو در یک دوره از دفتر توانمندسازی، کمی به او مشاوره بدهیم. استعداد و علایقش را بسنجیم و سپس مشاور راهنمایی کند که این دانشجو چه دوره ای را شرکت کند.

    شاید دانشگاه ها بگویند که خود دانشجو باید بداند که چه دوره ای ثبت نام کند. اگر اینطور است؟ پس لطفا دفتر مشاوره دانشگاه ها را جمع کنید. چون خود دانشجو باید بداند مشکلاتش را چگونه حل کند.

    تکلیف چیست؟

    برای پر بار تر شدن دوره های آموزشی و علمی دفتر توانمندسازی دانشگاه های مختلف کشور، باید بخشی باشد که به دانشجویان مشاوره لازم را از آینده یک دوره، بازار کار یک دوره، بدهد. همچنین علایق دانشجویان و توانایی های آنها را بسجند تا این دوره ها واقعا عالی عمل کنند.

    قطعا با این کار، استقبال از دوره ها هم بیشتر می شود. می توانید دلایل شکست استارت آپ ها را هم مطالعه کنید.

    ارتباط این دفترها با صنعت

    قطعا نقص و مشکل دیگری که دفتر توانمندسازی دانشگاه ها دارند و بسیار مشهود است، عدم ارتباط با صنعت است. می دانید چرا این ارتباط مهم است؟ چون مسائل تئوری مطرح شده گاها زمین تا آسمان با مسائل موجود در صنایع فرق می کند. لازم است جهت توانمندسازی دانشجویان، این دوره ها کمی با کلاس درس متفاوت باشند و بیشتر با صنعت در ارتباط باشند تا نیاز تخصصی صنایع را برطرف کنند.

    در آخر پیشنهاد می شود بهترین مجله الکترونیکی ایران را هم مطالعه کنید.

     

     

    تبلیغ در سایت مانا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.