جمله امروز ما:
خدا به هر کی که دلش دریا باشه، کشتی میده.

پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 553 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 43×
  • اوقات شرعی


    Warning: A non-numeric value encountered in /home/manajour/public_html/wp-content/plugins/azan/index.php on line 122

  • انواع و کاربری فیلتر های صنعتی
    07 آوریل 2022 - 14:26
    شناسه : 2278

    زمان مطالعه: ۳ دقیقه انواع و کاربری فیلتر های صنعتی فیلتر Filter یا صافی در واقع قطعه ای مصرفی از ماشین آلات صنعتی می باشد که در شکل های مختلف برای تصفیه و پاک سازی سیالات در فاز مایه و گاز مورد استفاده قرار می گیرد. بکارگیری فیلتر های صنعتی مانع از ورود آلاینده های سیال در فاز مایع […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ
    زمان مطالعه: ۳ دقیقه

    انواع و کاربری فیلتر های صنعتی

    فیلتر Filter یا صافی در واقع قطعه ای مصرفی از ماشین آلات صنعتی می باشد که در شکل های مختلف برای تصفیه و پاک سازی سیالات در فاز مایه و گاز مورد استفاده قرار می گیرد. بکارگیری فیلتر های صنعتی مانع از ورود آلاینده های سیال در فاز مایع و جامد به داخل فضا های مختلف از محفظه سیلندر موتور های دیزلی و بنزینی گرفته تا داخل کابین سرنشینان می شود. انواع مختلفی از فیلتر بر حسب نوع سیال، نوع و ابعاد آلاینده ها، فشار و دمای سیال و میزان دبی جریان عبوری در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند.

    اغلب فیلتر آلات صنعتی دارای یک کارتریج از جنس سلولزی طبیعی هستند. هر چند برخی انواع فیلتر از کارتریج های مصنوئی نیز برای فیلتراسیون استفاده می کنند. برخی نمونه های فیلتر مانند فیلتر روغن از هوای سپراتور کمپرسور از کارتریج هایی ترکیبی در دو یا چند لایه استفاده می کنند که به حذف آلاینده های فاز مایع از روغن و آب می پردازد. فیلتر های صنعتی مدرن اغلب از نوع پیچی Spin-on »ورد استفاده قرار می گیرند که دارای یک کارتریج قرار گرفته در یک قوطی فلزی هستند که با بکارگیری یک واشر یا اورینگ در پایین بصورت پیچی متصل می شوند. برخی نمونه های فیلتر بصورت خطی in-line هستند که دارای ورودی و خروجی هم محور و کارتریج در واسط قرار می گیرد. در تانک ها و مخازن بزرگ نیز اغلب از فیلتر های استوانه ای استفاده می شود.

    فیلتر آلات سوخت Fuel filter

    سوخت ورودی به موتور های درون سوز یا احتراق داخلی دارای آلاینده های مختلفی می باشد. میزان آلودگی برای بنزین در موتور های بنزینی بسیار محدودتر از آلاینده های گازوئیل در موتور های دیزلی می باشد. این امر سبب می شود که بکارگیری فیلتر گازوئیل در موتور های دیزلی از اولویت بسیار بالایی برخوردار باشد. با توجه به اینکه آلاینده های سوخت گازوئیل تنها از نوع گرد و غبار و سنگ ریزه و در فاز جامد نیستند، بلکه به شکل قطرات آب در فاز مایع نیز می باشند می بایست از نسل جدید فیلتر های گازوئیل که تحت نام فیلتر سپراتور آب از گازوئیل یا فیلتر آبگیر گازوئیل شناخته می شود در اتصالات موتور های دیزل استفاده نمود.

    فیلتر های آبگیر گازوئیل دارای کارتریج هایی در دو بخش هستند و مجهز به یک شیر تخلیه برای تخلیه قطرات جمع شده آب پس از حذف و جدایی از گازوئیل هستند. بکارگیری فیلتر سپراتور آبگیر گازوئیل بر روی ماشین آلات صنعتی به افزایش دمای احتراق موتور، راندمان خروجی بالاتر، گشتاور بیشتر و در نهایت آلودگی کمتر ناشی از عملکرد موتور دیزل می انجامد.

    فیلتر روغن صنعتی

    روغن ها در نقش روان کننده و خنک کننده و حتی در سیستم های هیدرولیکی بعنوان عامل انتقال انرژی بکار می روند. بنابر این طبیعی است انواع مختلفی روغن و به دنبال آن انواع مختلفی از فیلتر روغن بر روی ماشین آلات صنعتی مورد استفاده قرار گیرند. پر مصرف ترین نوع فیلتر های روغن که بر روی موتور های بنزینی و دیزلی کاربری گسترده ای دارد فیلتر های روغن روان کننده می باشد. در واقع در تمامی موتور های بنزینی و دیزلی برای روان کردن حرکت رینگ پیستون در داخل سیلندر می بایست سیستم دائما روانکاری گردد. فیلتر های روغن در واقع نقش جاذب و حذف کننده ذرات فلزی جدا شده از بدنه سیلندر و بوش بر اثر حرکت پیستون را بر عهده دارند و اغلب از نوع پیچی Spin-on مورد استفاده قرار می گیرند.

    نوعی از فیلتر روغن تحت نام فیلتر هیدرولیک یا روغن هیدرولیک وجود دارد که برای تصفیه روغن موجود در سیستم های هیدرولیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این سری از فیلتر آلات صنعتی اغلب دارای یک مش فلزی مهار کننده در بیرون هستند که مانع از فروپاشی ساختار فیلتر هیدرولیک در تماس با روغن در دما و فشار بالا می شود. فیلتر روغن هیدرولیک در نوع کم فشار و پر فشار در پشت و بعد از پمپ هیدرولیک در سیستم ها اتصال پیدا می کند و نقشی موثر بر افزایش طول عمر اجزای هیدرولیک بالاخص اجزایی با حساسیت بالا مانند آکومولاتور ها می شود.

    فیلتر های هوای صنعتی

    فیلتر های هوا در دو دسته اصلی فیلتر هوای کابین و فیلتر هوای موتور مورد استفاده قرار می گیرند. فیلتر هوای موتور که شبیه به فیلتر هوای کمپرسور عمل می کند اغلب به شکل استوانه ای از نوع کارتریجی متناسب با دبی جریان مکش شده مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو از نظر حجم و اندازه فیلتر هوای کمپرسور که به سبب مکش بالای کمپرسور دبی جریان بسیار بالایی را عبودر می دهد سایزی بزرگتر از فیلتر هوای موتور گازوئیلی و بنزینی دارد.

    فیلتر هوای کابین ها که بر روی ماشین آلات صنعتی دارای سرنشین کابین است اتصال پیدا می کند اغلب به صورت تخت مورد استفاده قرار می گیرد و مانع از ورود آلاینده ها به محفظه سرنشین ماشین آلات صنعتی می شود. یکی از بزرگترین تولید کنندگان فیلتر های هوا برند MANN آلمان می باشد که بصورت تخصصی به تولید انواع فیلتر های صنعتی از جمله فیلتر های هوا مبادرت دارد.

    منبع مقاله : فیلتر مانا Mana

    بیشتر بخوانید:

    انواع تسمه پلی پرتان

    تبلیغ در سایت مانا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.