ساخت خورشید مصنوعی در چین
چین جز کشور هایی است که در رقابت با کشورهای اروپایی و آمریکا سعی دارد تا جایگاه خود را در اقتصاد و قدرت علمی تثبیت بکند. از این رو در تلاش برای دستیابی و راه اندازی مرکزی برای تولید انرژی پاک در جهان است. ساخت خورشید مصنوعی یکی از اهداف کشور چین است.
خورشید مصنوعی چیست؟
چین ساخت یک راکتور هسته ای را شروع کرده که موسوم به ساخت خورشید مصنوعی در جهان است.
خورشید مصنوعی در واقع یک راکتور که خورشید واقعی را شبیه سازی می کند. که الگوی آن برگرفته از انفجار های خورشید واقعی و همجوشی اتم ها است.
شکل و شمایل خورشید مصنوعی
این خورشید دارای یک میدان مغناطیسی همانند خورشید واقعی است که دانشمندان برای شبییه سازی آن و ایجاد میدان مغناطیسی یک آهنربا در مرکز آن قرار داده اند.
این وسیله از خورشید واقعی میلیون ها بار کوچکتر است و تنها سه متر قطر دارد. . و با تزریق گاز هلیوم گاز درونی آن را یونیزه نموده و پلاسما را تشکیل می دهند.
رکورد شکنی جدید خورشید مصنوعی در چین
در روز های اخیر گزارش هایی از منابع خبری چین به گوش می رسد مبنی بر رکورد شکنی خورشید مصنوعی در چین که مربوط به همین راکتور همجوشی است.
رکورد جدید راکتور همجوشی
خورشید مصنوعی یا همان ( ESAT ) که توسط چینی ها برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ طراحی و ساخته شده است. توانسته رکورد جدیدی در تحمل گرمای بسیار بالا داشته باشد این راکتور همجوشی توانسته به مدت ۱۰۵۶ ثانیه که در حدود ۱۷ دقیقه است در دمای ۷۰ میلیون درجه کار بکند شایان ذکر است که دمای خورشید واقعی در حدود ۱۵ میلیون درجه است.
بیش از حدود ۱۰ هزار نفر از سراسر جهان در تحقق و ساخت این خورشید مصنوعی با همدیگر همکاری داشته اند. ESAT از دمای بسیار بالا استفاده می کند تا ایزوتوپ های هیدروزن را در پلاسما جوشانده و ترکیب کند و از حاصل این ترکیب باعث تولید انرژی بسیار بالا و قوی خواهد بود.
راهکار علمی برای تولید انرژی پاک
دانشمندان با پیشرفت هایی که در ساخت و تولید راکتور همجوشی دست یافته اند در این باور هستند که از تکنولوژی ساخت این راکتور را جز اصلی ترین راه ها برای رسیدن به تولید انرژی پاک است .و امید دارند که بتوانند اولین انرژی تولید شده توسط این راکتور در سال ۲۰۴۰ محقق شود.
آینده انرژی جهان تغییر خواهد یافت؟
استخراج گاز هلیوم از این فرآیند و راکتور همجوشی میتواند جز یکی از پاک ترین و بی ضرر ترین انرژی برای جهانیان باشد.
کشور های اروپایی و امریکا نیز در تلاش هستند تا به تکنولوژی دست یافته و آن را توسعه دهند . در واقع کشور هایی که در این حوزه فعالیت می کنند در صورت پیشرفت های حاصله دیگر نیازی به انرژی هسته ای نخواهند داشت و خورشید مصنوعی جایگزین انرژی هسته ای می شود. و کم کم نیز در حال منسوخ شدن در کشور های پیشرفته است.
سخن پایانی
با ساخت و این راکتور همجوشی و دستیابی به انرژی پاک با کمترین هزینه ممکن البته تا به این لحظه ، بسیاری از مشکلات سوخت های فسیلی ، شرایط آب و هوایی کره زمین و باقی مشکلات محیط زیستی تا حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
مطالعه مقالات بیشتر :
ثبت دیدگاه