عملیات بستن حساب ها در پایان سال مالی
در این مقاله به بررسی کامل عملیات بستن حساب ها در پایان سال مالی می پردازیم. عملیات بستن حساب ها از اقدام مهم و حائز اهمیتی است. چرا که بدون بستن این حساب ها، امکان گزارش گیری صحیح و ثبت مبادلات دوره مالی جدید میسر نخواهد بود.
نکته ای که ابهام امیز است
نکته ای که شاید برای شما دارای ابهام باشد، معنی بستن حساب هاست. منظور از بستن حساب ها چیست؟ به زبان ساده، صفر کردن مانده ی آنهاست. بگذارید مثالی بزنیم. هر حساب پس از مانده گیری دارای مبلغی به عنوان مانده است. این مانده باید طی فرآیندی صفر شود. برای صفر کردن آن با بستانکار کردن مانده نهایی حسابهای دارای مانده بدهکار و یا برعکس، با بدهکار کردن مانده نهایی حسابهای دارای مانده بستانکار انجام می شود.
به عبارت ساده تر بدهکار یا بستانکار کردیم.
حالا که با مفهوم بستن حساب ها آشنا شدید، بیایید به دلایل عملیات بستن حساب ها در پایان سال مالی بپردازیم.
برای هر واحد اقتصادی و سازمانی دوره مالی تعریف می شود. دوره مالی معمولا از فروردین آغاز شده و تا پایان اسفند ادامه می یابد. در پایان دوره مالی، عده ای حاصل سود و زیان و به عبارتی حاصل عملکرد یک سال گذشته را بررسی می کنند. به همین دلیل صورت های مالی برای سازمان ها و واحدهای اقتصادی تهیه می شود و پس از آن حساب هایی که بیانگر عملکرد سازمان یا واحد اقتصادی طی یک سال مالی بودند باید صفر شوند تا از دوره جدید با حساب ها و مانده صفر به منظور اندازه گیری عملکرد واحد اقتصادی شروع به تغییر کنند.
پس به طور خلاصه باید حساب ها بسته شود تا در دوره مالی جدید با مانده صفر شروع به تغییر کنند. می توانید مقاله ” برای آینده فرزندانتان پول بخرید” را نیز مطالعه کنید.
ثبت دیدگاه