ورق استیل
ورق استیل یا استنلس استیل به دلیل آلیاژ خاص خود دارای خواص مکانیکی متفاوتی نسبت به فولاد می باشد. که عناصر تشکیل دهنده آن شامل کربن، کروم، نیکل و آهن است. تفاوت اصلی بین آهن و استیل در میزان کربن آن است. کربن موجود در فلز استیل از ۰٫۳۰درصد الی ۱٫۷۵درصد متغیر است. آنچه که باعث افزایش مقاومت فلز استیل در برابر خوردگی می باشد میزان عنصر کروم موجود در آن می باشد. ورق استیل علاوه بر ضد زنگ بودن می توان به ویژگی های دیگری نظیر بازیافت پذیر بودن، استحکام در برابر خوردگی، طول عمر زیاد، مقاومت در برابر حرارت اشاره نمود.
تفاوت اصلی بین ورق استیل (https://steelkhani.com/steel_varagh/) و دیگر ورق ها در وجود عناصری مانند کروم و نیکل در ترکیب آن می باشد. این موضوع باعث مقاومت این محصول در برابر خوردگی می گردد. همچنین با افزودن عنصر مولیبدن به این فلز مقاومت آن را در برابر خوردگی ناشی از اسید ها افزایش می دهد. تغییر آلیاژهای موجود در این نوع ورق بر قیمت ورق استیل و همچنین میزان کاربرد آن در بخش های مختلف صنعت تاثیر گذار می باشد. این ورق در ساخت انواع لوازم پزشکی، لوازم خانگی، ماشین آلات صنعتی و ابزار آلات آزمایشگاهی کاربرد زیادی دارد. ورق استیل بیشتر در ابعاد ۱*۲، ۱٫۲۵*۲٫۵، ۱٫۲۲*۲٫۴۴، ۳*۱٫۵، ۱٫۵*۶ و۲*۶ متر تولید میشود . ورق های استیل قابلیت بازیافت دارند. حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد از استیل ها از صنعت بازیافت ضایعات فلزی تولید می گردند. این ورق به دو صورت رول و شیت در بازار ارائه میشود. ویژگی های مهم ورق های استیل عبارتند از:
- مقاوم در برابر خوردگی
- ظاهر زیبا
- قابل بازیافت
- مقاوم در برابر حرارت
- ضد زنگ
- قابلیت جوشکاری دارند
- عمر طولانی و مفید
ورق استیل در صنایع و ساختمان سازی کاربرد زیادی دارد. برخی از کاربردهای متداول این ورق شامل:
- پوشش بدنه و سقف درب آسانسور
- ساخت قطعات بزرگ کشتی سازی و ساخت پمپ
- تولید لوازم خانگی
- تولید بدنه خودرو، کامیون و هواپیما
- تولید تانکر حمل مواد شیمیایی
- تولید لوازم الکتریکی مانند ترانسفورماتور
- سقف ساختمان
ورق استیل
ورق استیل بگیر و نگیر
دو اصطلاح موجود در بازار ورق استیل نگیر و ورق استیل بگیر است. استیل بگیر به فولاد ضد زنگ می گویند که خاصیت جذب بوسیله آهن ربا را دارد و استیل نگیر به فولادی ضد زنگ می گویند که به آهن ربا جذب نمی شود. ورق استیل ۳۱۶ و ورق استیل ۳۰۴ دارای آلیاژ کروم و نیکل است.
متالوژی فولاد ضد زنگ
در متالورژی، فولاد زنگنزن یا فولاد ضدزنگ یا ورق استیل استنلس ، آلیاژی از فولاد میباشد، که اصلیترین عناصر تشکیلدهنده آن آهن، کروم و نیکل است که حداقل درصد جرمی کروم آن ۱۰٫۵ درصد و حداکثر درصد جرمی کربن آن ۱٫۲ درصد می باشد.
فولادهای زنگنزن به دلیل ویژگی غیرفعال شدن خود میتوانند مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی از خود نشان دهند. این فولادها به دلیل شکل گرفتن یک لایه غیرفعال بر روی سطحشان که به شدت با ماده زیرین پیوند می دهد از تماس بیشتر ماده به محیط اطراف جلوگیری مینمایند. برای اینکه این پدیده غیرفعالسازی بهطور پایدار در فولاد اتفاق بیفتد باید حداقل ۱۰٫۵ درصد از ماده کروم باشد. با داشتن چنین سطحی از کروم حتی اگر خراشی بر روی سطح فولاد ایجاد گردد و این لایه از بین برود فولاد میتواند خودش را ترمیم کند. اگر گرید به درستی برای محیط کاری انتخاب شود این لایه غیرفعال دوباره تشکیل می شود در غیراینصورت شکست غیرفعالی رخ خواهد داد و فولاد زنگنزن، زنگزده و خورده میشود.
ورق استیل
با تایید سایت بازرگانی استیل خانی ، فولادهای زنگنزن به خاطر مقاومت در برابر خوردگی خود بسیار مورد توجه قرار دارند که این ویژگی با افزایش میزان کروم زیاد می شود. افزودن عنصر مولیبدن باعث افزایش مقاومت به خوردگی فولادهای ضد زنگ در مقابل اسیدهای کاهنده و در برابر خوردگی در محلولهای کلرایدی خواهد شد. به همین دلیل، انواع مختلفی از ورق استیل با میزان مختلف کروم و مولیبدن برای مطابقت با محیطی که آلیاژ باید تحمل کند تولید می شود. بعلت مقاومت فولاد ضد زنگ به خوردگی و زنگزدگی، نیاز به نگهداری کم دارد. و درخشش بالا، آن را تبدیل به یک ماده ایده آل برای بسیاری از کاربردها نموده است. فولاد ضد زنگ در وسایل آشپزخانه، کارد و چنگال، ابزارهای جراحی، لوازم خانگی بزرگ؛ مصالح ساختمانی، تجهیزات صنعتی به شکل ورق، صفحه، میله، سیم و لوله تولید می شود.
ثبت دیدگاه