جمله امروز ما:
خدا به هر کی که دلش دریا باشه، کشتی میده.

دوشنبه, ۱۹ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 9 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 607 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 43×
  • اوقات شرعی


    Warning: A non-numeric value encountered in /home/manajour/public_html/wp-content/plugins/azan/index.php on line 122

  • آشنایی با فنون مذاکره
    07 آوریل 2022 - 8:09
    شناسه : 2274

    زمان مطالعه: ۳ دقیقه  فنون مذاکره در این گفتار میخواهیم به بررسی فنون مذاکره بپردازیم . اگر شما هم شغلی دارید که نیاز به مذاکره با آدم های مختلف دارد این مقاله بسیار برایتان مفید واقع خواهد شد پس تا پایان همراه ما باشید.   مفهوم کلی مذاکره مذاکره به معنی صحبت های بین دو یا چند نفر برای […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ
    زمان مطالعه: ۳ دقیقه

     فنون مذاکره

    در این گفتار میخواهیم به بررسی فنون مذاکره بپردازیم . اگر شما هم شغلی دارید که نیاز به مذاکره با آدم های مختلف دارد این مقاله بسیار برایتان مفید واقع خواهد شد پس تا پایان همراه ما باشید.

     

    مفهوم کلی مذاکره

    مذاکره به معنی صحبت های بین دو یا چند نفر برای رسیدن به هدفی سودآور برای فرد یا گروهی است . بطور کلی مذاکره روند تشخیص دادن برتری ها نسبت به یکدیگر ، اولویت بندی این برتری ها ، طرح ریزی برای چانه زنی ، بررسی ان ها و سازگاری بر سر آن ها می‌باشد.

     

    انواع فنون مذاکره

    اغلب ما بعد از شنیدن کلمه ی فنون مذاکره اولین چیزی که به ذهنمان میرسد مسئله های کاری و پیچیده است ولی اگر کمی بیشتر فکر کنیم متوجه میشویم که مذاکره همان صحبت های ساده ی دوستانه ، حرف زدن های پشت تلفن با خانواده و یا حتی یک سلام معمولی با همکارمان است.

    مذاکره یک توانایی است که میتوان آن را یاد گرفت و در جامعه ی امروز مورد نیاز همه ی افراد می‌باشد . با استفاده از این توانایی میتوانیم ارتباط گسترده تری با دنیای اطراف خود داشته باشیم ، اما بیشتر اوقات اصطلاح فنون مذاکره را در مورد کسب و کارهای بزرگ استفاده میکنیم و فردی که دارای چنین مهارتی است نیاز تمامی اداره ها و شرکت ها می‌باشد . در ادامه ی این گفتار میخواهیم پنج نوع از مذاکره را نام ببریم و توضیح مختصری درباره ی آن ها به شما عزیزان بدهیم .

    ۱_مذاکره ی برد _ برد

    اگر دو نفر بخواهند با هم کسب و کاری راه بیندازند ، تصمیم گرفتن و صحبت کردن راجع به رابطه ی کاری  آن ها ، یک مذاکره برد – برد محسوب میشود زیرا آن ها می‌خواهند نسبت به سرمایه ای که وارد بازار کار کرده اند سود بیشتری بکنند .

    ۲_مذاکره ی برد_باخت

    بیشتر وقت ها در مذاکرات شاهد هستیم که نتیجه بصورت برد – باخت میشود . برای مثال وقتی که فروشنده ی کالا و خریدار کالا مذاکره ی خودشان را بر سر قیمت جنسی شروع میکنند و چانه میزنند همیشه یک طرف برنده و یک طرف بازنده می‌شود .

    ۳_مذاکره ی باخت _ باخت

    مذاکره ی باخت – باخت بصورتی است که در آن همه ی اعضا میبازند . این نوع از مذاکرات بسیار تلخ و خود خواهانه برگزار میشود و هر دو حریف در انتهای صحبت ها بازنده به حساب می ایند بنابراین فقط مهم این است که سعی خود را بکنند تا با همفکری یکدیگر به نتیجه ی مطلوب برسند .

    ۴_مذاکره ی خصمانه

    پایه و اساس مذاکره ی خصمانه براساس رقابت بالا شکل می‌گیرد و برای مثال مذاکره ی برد – باخت نیز تقریبا خصمانه محسوب میشود زیراکه یک سوی قضیه به باخت یک فرد یا گروه ارتباط دارد و خود لفظ باخت رقابت ایجاد میکند و در ادامه رفتار های خصمانه را با خود به همراه خواهد داشت . هیچ فردی دوست ندارد بازنده باشد و این اصل ، یک احساس رقابتی بالایی را در افراد ایجاد می کند  حتی برخی از اوقات مذاکره ی برد – برد هم خصمانه به حساب می آید .

    ۵_ مذاکره ای که با همکاری و همفکری پیش میرود

    مذاکره ای که با همفکری دو طرف قضیه پیش رود بسیار دوستانه است . برای مثال مذاکره های تجاری بین شریک هایی که با هم بخاطر پروژه ای سرمایه گذاری کرده اند اغلب با همکاری دو طرف قضیه پیش می رود و بیشتر اوقات این نوع مذاکرات برد – برد میشوند چراکه با همفکری دو طرف جلو رفته است .

    93075 300x145 - آشنایی با فنون مذاکره

    بررسی اصول مذاکره

    در این قسمت میخواهیم دو مورد از اصلی ترین اصول فنون مذاکره را با هم بررسی کنیم .

    ۱_بدرستی گوش دادن

    تکنیک خوب گوش دادن به حرف های طرف یا گروه مقابل برای درک کردن نظرشان بسیار مهم می‌باشد . برخلاف گوش ندادن به صحبت های دیگران که فقط شامل شنیدن صحبت های گوینده بدون به یاد داشتن پیام حرف های اوست . خوب گوش دادن به شما این اطمینان  را می‌دهد که می‌توانید بسیاری از مسائل ریز را بدون تکرار کردن اطلاعات به یاد بیاورید .

    ۲_صبور بودن

    یکی از اساسی ترین اصول مذاکره صبر می باشد. بعضی از مذاکره ها امکان دارد زمان زیادی طول بکشد تا‌ تمام شود و به نتیجه برسد که در این صورت بیشتر اوقات باید مذاکره ی مجدد انجام داد . در این شرایط افراد مذاکره کننده نمیخواهند یک نتیجه‌گیری سریع انجام دهند و اغلب برای دست یافتن به  یک موقعیت و نتیجه ی مطلوب باید صبور باشند.

    برای مطالعه بیشتر

    تبلیغ در سایت مانا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.