ملکه الیزابت دوم که بود؟
بعد از سال ها سلطنت، بالاخره ملکه الیزابت دوم در عصر هشتم سپتامبر ۲۲ فوت کرد. در این بخش مروری بر زندگی و آشنایی با ملکه خواهیم کرد. به راستی ملکه الیزابت دوم که بود ؟ با مجله مانا همراه باشید.
ملکه الیزابت دوم طولانی ترین سلطنت در تاریخ بریتانیا است. او به مدت ۶۵ سال و ۷ ماه و ۲ روز سلطنت کرد و پس از مادربزرگ بزرگش ملکه ویکتوریا، دومین پادشاه بریتانیایی طولانی مدت در این کشور شد.
او پس از مرگ پدرش، پادشاه جورج ششم، در ۶ فوریه ۱۹۵۲ در سن ۲۵ سالگی بر تخت سلطنت نشست. او زمانی که تنها ۲۵ سال داشت ملکه شد و بیش از ۶۵ سال سلطنت کشور انگلستان و کشورهای متحد المنافع را بر عهده داشت.
ملکه الیزابت دوم در ۲۱ آوریل ۱۹۲۶ در ۱۷ خیابان بروتون لندن به دنیا آمد. پدرش پادشاه جورج ششم و مادرش ملکه الیزابت (بعدها ملکه مادر) نام داشت. زمانی که پدرش در سال ۱۹۳۶ پادشاه شد، او وارث فرضی شد زیرا عمویش ادوارد هشتم برای ازدواج با والیس سیمپسون از سلطنت کناره گیری کرد.
او در ۶ فوریه ۱۹۵۲ پس از مرگ پدرش بر اثر سرطان ریه به سلطنت رسید. تاج گذاری او در ۲ ژوئن ۱۹۵۳ انجام شد.
ملکه در ۲۱ آوریل ۱۹۲۶ در دوک و دوشس یورک به دنیا آمد. او در کلیسای خصوصی در کاخ باکینگهام، الیزابت الکساندرا مری نام گرفت.
مدت زمان سلطنت و دیدار های ملکه
سلطنت ملکه ۱۲ نخست وزیر را به خود اختصاص داده است و او در مجموع با ۱۱۲ رئیس جمهور ایالات متحده دیدار کرده است. او همچنین بیش از ۷۰ سال است که با شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبورگ ازدواج کرده و دارای چهار فرزند است.
درگذشت ملکه الیزابت دوم بحث های زیادی را در مورد آینده سلطنت بریتانیا به راه انداخته است.
یکی از سوالاتی که مطرح می شود این است که آیا شاهزاده چارلز باید در هنگام فوت مادرش به عنوان پادشاه منصوب شود یا خیر؟
افراد زیادی هستند که فکر می کنند بهتر است شاهزاده ویلیام وقتی مادرش می میرد، پادشاهی کند.
مرگ ملکه الیزابت دوم یک رویداد مهم در تاریخ بریتانیا و کشورهای مشترک المنافع است. ملکه طولانی ترین سلطنت در تاریخ بریتانیا بود که بیش از ۶۳ سال سلطنت کرد. او همچنین در زمان مرگش مسن ترین پادشاه و رئیس دولت جهان بود. دوران سلطنت او شاهد تغییرات عمده ای در سیاست جهانی بود، مانند استعمار زدایی و دوران پس از جنگ سرد.
جای تعجب نیست که این رویداد پوشش گسترده ای از رسانه های خبری سراسر جهان دریافت کرده است. با این حال، جالب است که ببینیم رسانه های مختلف چگونه از این برهه تاریخی در زمان گزارش می کنند.
رابطه انگلستان و ملکه با ایران
با مقاله ملکه الیزابت دوم که بود همراه باشید. روابط بین ملکه الیزابت دوم و ایران پیچیده است. انقلاب ۱۹۷۹ ایران منجر به قطع روابط با انگلستان شد. با این حال، در سال های اخیر جلسات متعددی بین دو کشور برگزار شده است.
اولین دیدار در سال ۲۰۰۴ بود که رئیس جمهور محمد خاتمی برای کنفرانس گفتگوی تمدن ها از لندن بازدید کرد. سپس در سال ۲۰۰۶ ملکه الیزابت دوم برای شرکت در مراسم افتتاحیه نمایشگاهی در موزه ملی ایران به منظور بزرگداشت هنر و فرهنگ ایرانی به تهران سفر کرد. در سال ۲۰۰۹، بریتانیا سفارت خود را در تهران و ایران سفارت خود را در لندن بازگشایی کردند. و سرانجام در ۱۲ نوامبر ۲۰۱۵، فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه بریتانیا به ایران سفر کرد تا در مورد چگونگی همکاری آنها برای مبارزه با داعش گفتگو کند.
روابط دیپلماتیک بین انگلستان و ایران سابقه طولانی دارد. اولین تماس بین دو کشور را می توان به قرن هفدهم ردیابی کرد. در سال ۱۸۹۲ ملکه ویکتوریا از مرگ ناصرالدین شاه مطلع شد و به پسر وی مظفرالدین شاه تسلیت گفت.
روابط بین ملکه الیزابت دوم و ایران پیچیده است. از یک سو، قرن هاست که تجارت زیادی بین آنها در جریان بوده است. از سوی دیگر تنشهای زیادی به دلایل مختلف از جمله ارزشهای فرهنگی مختلف و منافع ژئوپلیتیکی وجود دارد.
روابط بین ملکه الیزابت دوم و ایران پیچیده است. این دو کشور سالهاست که با هم دشمن بودهاند، اما اخیراً به دشمنی پایان دادند و متحد شدند.
دلایل زیادی برای این تغییر در روابط آنها وجود دارد. یکی از آنها جنگ عراق و ایران است که از سال ۱۹۸۰ شروع شد و ۸ سال به طول انجامید. جنگ برای هر دو کشور یک فاجعه بود، بنابراین آنها تصمیم گرفتند در آن نقطه به دشمنی خود پایان دهند. دلیل دیگر تغییر وضعیت ژئوپلیتیک در خاورمیانه است که این امکان را برای آنها فراهم کرد تا بدون هیچ مانعی روابط خوبی با یکدیگر برقرار کنند.
با وجود همه این تغییرات، هنوز برخی از مسائل وجود دارد که باید قبل از رسمی شدن یا طولانی شدن این رابطه جدید حل شود. به عنوان مثال، ایران هنوز اسرائیل را به عنوان یک کشور به رسمیت نشناخته و همچنان از تروریست ها حمایت می کند.
از شما ممنونیم که با مقاله ملکه الیزابت دوم که بود همراه بودید.
ثبت دیدگاه