جمله امروز ما:
خدا به هر کی که دلش دریا باشه، کشتی میده.

دوشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Monday, 22 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 553 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 43×
  • اوقات شرعی


    Warning: A non-numeric value encountered in /home/manajour/public_html/wp-content/plugins/azan/index.php on line 122

  • انواع و کاربردهای سنگ بازالت
    20 دسامبر 2022 - 16:53
    شناسه : 3743

    زمان مطالعه: ۵ دقیقه انواع و کاربردهای سنگ بازالت     احتمالا بسیاری از شما نام سنگ بازالت را به واسطه رشته تحصیلی در دوران مدرسه و یا در محیط کار ساختمان شنیده باشید و سوالاتی پیرامون این سنگ و کاربرد و ویژگی های ان و مواردی از این دست در ذهن شما شکل گرفته باشد. باید بگوییم بازالت […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ
    زمان مطالعه: ۵ دقیقه

    انواع و کاربردهای سنگ بازالت

     

    1 2 - انواع و کاربردهای سنگ بازالت

     

    احتمالا بسیاری از شما نام سنگ بازالت را به واسطه رشته تحصیلی در دوران مدرسه و یا در محیط کار ساختمان شنیده باشید و سوالاتی پیرامون این سنگ و کاربرد و ویژگی های ان و مواردی از این دست در ذهن شما شکل گرفته باشد. باید بگوییم بازالت از فراوان ترین سنگهای موجود بر روی کره زمین می باشد. به علت فراوانی، انسان ها در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان بهره بسیاری از این سنگ می برند. همین کاربری فراوان باعث شد تا این مطلب را نوشته و شما را با خصوصیات و ویژگی این سنگ آشنا کنیم.

    بازالت چیست

    در مبحث کوپ سنگهای بازالت نیز باید بیان کنیم این سنگ که پس از گرانیت یکی از فراوان ترین سنگ ها بر روی کره زمین است انواع گوناگونی دارد. شکل معمول این سنگ به این صورت می باشد که ساختار پورفیریتی با کریستالهای بزرگتر الیوین، اوژیت یا فلدسپات در یک ماتریسی کاملا بلوری را به نمایش می گذارند.

    گدازه های این سنگ غالبا به صورت پوکه ای یا اسفنجی هستند. حفره هایی که در اثر خروج گاز و بخار مواد گدازه ایجاده شده اند با مواد معدنی ثانویه مانند کلسیت، کلریت و زئونیت پر گشته اند. بعضی از بازالت ها ساختاری شیشه ای دارند و بسیاری هم ساختاری ریزدانه ای و جمع و جور دارند. کانی های اوگیت و الیوین از متداول ترین مواد معدنی پورفیری در این سنگ ها هستند که بجز این دو کانی، فلدسپات‌های پلاژیوکلاز پورفیری نیز در ساختار این سنگ یافت می شوند.

     

     سنگ بازالت ؛ انواع

     

    4 2 - انواع و کاربردهای سنگ بازالت

    سنگ بازالت به طور کل بر پایه خواص شیمیایی و سنگ نگاری در دو گروه قرار می گیرد:

    – بازالت‌های تولییتی

    – بازالت‌های قلیایی

    در بازالت تولییتی، گدازه ها با پلاژیوکلاز کلسیک با اوژیت، اولیوین و کبوتریت یا هایپراستن به عنوان مواد معدنی مافیک مشخص می گردند. بازالت های اولییویین نیز به خوبی مشخص شده اند. بازالت های تولیت حاوی ۴۵-۶۳ درصد سیلیس می باشند، غنی از آهن بوده و شامل تولییت ها میباشند. آنها در بین گدازه های کمربند کوه غالبند.

    بازالت های قلیایی اما نسبتا غنی از فلزات قلیایی میباشند. این نوع از سیلیس اشباع نشده و ممکن است فلدسپاتوئیدها، فلدسپات قلیایی، کایرسوتیت و فلوگوپیت داشته باشد. آگوست در بازالت قلیایی اوژیت غنی با تیتانیوم است و پیروکسن ‌های کم کلسیم هرگز موجود نیستند. در بعضی موارد سنگهای بازالت بر پایه میزان تیتانیوم موجود در آنها در دو دسته تیتانیوم بالا و تیتانیوم پایین قرار داده می شوند. ویژگی این سنگ از طریق میزان پلاژیوکلاز فلدسپات و پیروکسن مشخص میگردد. همچنین اولیوین میتواند ترکیبی مهم و تعیین کننده باشد.

    مواد معدنی جانبی در سنگهای بازالت شامل  مقادیر نسبتا جزئی از اکسیدهای آهن و اکسیدهای آهن- تیتانیوم ، مانند مگنتیت، اولواسپینل و ایلمنیت می باشند. بازالت به علت دارا بودن چنین مواد معدنی اکسیدی، میتواند با خنک شدن خصوصیات و ویژگی های مغناطیسی قوی به وجود آورد. در بازالت های تولییتی، پیروکسن (اوگیت و ارتوپیروکسن یا کبوتر) ونیز، پلاژیوکلاز غنی از کلسیم هستند که از مواد معدنی رایج در فینوکریست است. همچنین اولیوین ممکن است یک فنوکریست باشد.

    معمولا بازالت‌های قلیایی مجموعه‌های معدنی می باشند که فاقد ارتوپیروکسن بوده البته با این تفاوت که حاوی الیوین می باشند. معمولا ترکیبات فنوکریست‌های فلدسپات از نوع نوع لابادوریت تا آندزین می باشند. در مقایسه آگویت در مقایسه با اوژیت باید بگوییم آگویت در بازالت تولییتی غنی از تیتانیوم می باشد. این سنگ از دمای مایع و جامد بالایی برخوردار است.

    سنگ بازالت ؛ کاربرد

     

     

    3 2 - انواع و کاربردهای سنگ بازالت

    از مهم ترین کاربردهای سنگ بازالت نما و کف ، بهر بردن از آن در تولید الیاف بازالتی میباشد. بازالت، ماده ای خنثی، طبیعی، حاصل از سنگ های آذرین بیرونی می باشد که عمده ترین حالت صخره ای در پوسته زمین را دارند. از مشخصه های موادی که حاوی ترکیباتی از بازالت هستند میتوان به این مهم اشارع داشت که این مواد با محیط زیست سازگار هستند و کاملا غیر سمی می باشند. به همین دلیل هم هست که از بازالت برای تولید الیاف بازالتی بهره میبرند.

     

    از خصوصیات الیاف بازالت می توان به ثبات شیمیایی بالا در آن ها نسبت به شیشه به خصوص در محسط های قوی بازی اشاره کرد. این الیاف در دماهیا بالا مقاوم بوده و غیر قابل احتراق نیز می باشد. خصوصیت دیگر این الیاف پایداری حرارتی نسبتا بالای ان هاست و به همین سبب خواص ایزولاسیون عالی از این الیاف جهت محافظت از حریق در شناورها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین طبق بررسی های انجام شده در حوزه الیاف مصرفی در صنایع دریایی دریافتند که الیاف بازالت دارای خواص مکانیکی قابل مقایسه و حتی بهتر از الیاف شیشه نوع E بوده و به همین سبب ابن الیاف گزینه ای مناسب جهت استفاه در شناورها می باشند.

    به جهت همین خصوصیات بسیار خوب حفاظتی، این الیاف در صنایع کشتی سازی و قایق سازی جایگزینی بسیار مناسب و اقتصادی نسبت به الیاف شیشه جهت ساخت شناورهای ارزان قیمت و این برای کارکنان و کارگران می باشد.

    خواص الیاف ساخته شده از سنگ بازالت

    عدم ایجاد تغییرات شیمیایی و فیزیکی در محیط های قلیایی

    * نکته مهم این می باشد که مصالح سنگی و سیمان این است که باعث بروز تغییرات در این الیاف می شوند و باعث ایجاد نقطه  ضعف در محل اتصال سیمان و مصالح می شود.

    اگر به سیمان خالص الیاف اضافه شود مقاومت فشاری آن افزایش خواهد یافت. این مقدار از افزایش مقاومت فشاری رابطه مستقیمی با طول الیاف دارد و نتیجه ایجاد محیطی همگن در ملات سیمان به وسیله الیاف بازالت می باشد.

    در صورت استفاده از الیاف بازالت با طول ۱۲ میلی متر شاهد افزایش مقاومت خمشی در بتن خواهیم بود. در صورت بهره گیری از این الیاف میزان مقاومت خمشی بتن به نسبت نمونه بدون الیاف دارای ۲۰ درصد افزایش مقاومت خمشی خواهد شد.

    سنگ بازالت به صورت فراوری شده مورد استفاده قرار می گیرد که به علت تنوع رنگی موجود در آن تبدیل به گزینه ای مناسب برای پوشاندن کف خیابان،  پیاده رو و نمای ساختمان ها شده است. دیگر کاربرد این سنگ استفاده به عنوان مواد اولیه در ساخت صفحات کامپوزیتی و جذب دی اکسید کربن، ساخت تانک‌های گاز، تهیه لنت ترمز، ساخت تانک‌های گاز، پروفیل‌های ساختمانی، تیرهای برق، بدنه اتومبیل و تجهیزات ورزشی می باشند.

    سنگ های بازالت در اثر سرد شدن گدازه های خروجی از دهانه آتشفشانی ایجاد می شوند و به همین جهت پس از گرانیت لقب فراوان ترین سنگ بر روی کره زمین را دارد.

    کلام آخر؛ خرید سنگ بازالت شیاردار

    جهت کسب اطلاع از انواع, قیمت ها و خرید سنگ بازالت شیاردار و سایر انواع این سنگ می توانید با شرکت فلات یران در ارتباط باشید و از تجربه ما در امر خرید استفاده نمایید.

    مطالب پیرامون سنگ بازالت و انواع آن دارای مباحث مختلف و طولانی تری نیز می شود که ما در این مقاله به اقتضای هدف از این نگارش به بیان این میزان بسنده کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر از این سنگ می توانید در مقالات قبل و آینده خواننده ما باشید.

     

    تبلیغ در سایت مانا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.