جمله امروز ما:
خدا به هر کی که دلش دریا باشه، کشتی میده.

پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 553 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 43×
  • اوقات شرعی


    Warning: A non-numeric value encountered in /home/manajour/public_html/wp-content/plugins/azan/index.php on line 122

  • حکومت دینی یا دین حکومتی؟
    27 نوامبر 2021 - 22:00
    شناسه : 1659
    ولی همین که بانکی با 20 درصد بهره وام می دهد، نشان از دین حکومتی دارد، یا همین که وزیر و یا شهرداری بدون مشکل داماد خود را مسئول فلان بخش می کند یعنی دین حکومتی است. لذا در دین حکومتی، عجیب نیست مدیرانی با درآمد ماهانه 200 میلیون باشد و معلمانی با درآمد ماهانه 3 میلیون.

    زمان مطالعه: ۲ دقیقه حکومت دینی یا دین حکومتی؟ حکومت دینی یا دین حکومتی؟ در این بخش قصد نداریم بحث های تخصصی انجام دهیم. فقط می خواهیم کمی به جامعه ای که در آن زندگی می کنیم نگاهی بیاندازیم. کشور عزیز ما آنطور که گفته می شود یک حکومت دینی است. شاید اولین سوال این باشد که اصلا مفهوم […]

    ارسال توسط : نویسنده : محمد علوی زاده اصل
    پ
    پ
    زمان مطالعه: ۲ دقیقه

    حکومت دینی یا دین حکومتی؟

    حکومت دینی یا دین حکومتی؟ در این بخش قصد نداریم بحث های تخصصی انجام دهیم. فقط می خواهیم کمی به جامعه ای که در آن زندگی می کنیم نگاهی بیاندازیم. کشور عزیز ما آنطور که گفته می شود یک حکومت دینی است.

    شاید اولین سوال این باشد که اصلا مفهوم حکومت دینی چیست؟ با ما همراه باشید تا کمی درباره این مسئله مهم صحبت کنیم.

    حکومت دینی چیست؟

    منظور ما به صورت ساده از این اصطلاح حکومت دینی این است که حکومت یک جامعه بر اساس دین و مرجعیت اداره می شود. دین در قانون و تمامی موارد اداری و حکومتی حرف اول را می زند. اساس یک قانون در این چنین جوامعی بر اساس دستورات دینی خواهد بود.

    به ظاهر این تعریف خیلی زیباست. اینکه بر اساس دین و دستورات دینی قوانینی تدوین شود خیلی عالی است. قوانین مبارزه با ظلم، تبعیض، مبارزه با اختلاس، ربا، گران فروشی، کم فروشی، و همه این موارد نشان از یک حکومت خوب و عادل دارند.

    اما… سوال این است آیا تمامی اتفاقاتی که در جامعه ما می افتد، اساس و مبنای دین دارد؟ فعالیت های بانک های ما چطور؟ حقوق ها و مزایا چطور؟ حمایت از نخبگان چطور؟ مدیریت و راس اداره ها چطور؟

    مگر نه این است که دین با گران فروشی و ربا مخالف است؟ مگر نه این است که دین با پارتی بازی و فامیل بازی مخالف است؟

    پس جریان چیست؟ آیا من می توانم ادعا کنم که دین ما حکومتی شده است؟ البته که اینطور به نظر می آید.

    نمی خواهم قضاوتی داشته باشم. ولی همین که بانکی با ۲۰ درصد بهره وام می دهد، نشان از دین حکومتی دارد، یا همین که وزیر و یا شهرداری بدون مشکل داماد خود را مسئول فلان بخش می کند یعنی دین حکومتی است. لذا در دین حکومتی، عجیب نیست مدیرانی با درآمد ماهانه ۲۰۰ میلیون باشد و معلمانی با درآمد ماهانه ۳ میلیون.

    هیچ عجیب نیست سری به شهرداری بزنی فک و فامیل ببینی و یا مسئولی ببینی که مشاورانش را از بین فرزندان و دامادها انتخاب کرده است. نخبگانی ببینی که در حال فرار هستند و هر روز بیشتر از دیروز میزان فرار مغزها بیشتر می شود.

    اصلا عجیب نیست. چرا که دین ما….حکومتی است.

    تبلیغ در سایت مانا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.